Matematik

Bestem en funktions nulpunkter.

02. maj 2015 af EmmaHM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er ved at lave matematik afl., og jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal løse denne opgave, som lyder: 

En funktion f er bestemt ved: 

f(x)=3x^3-3x^2-x+1 

a) Bestem funktions nulpunkter 

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (2,f(2)). 

Opgaverne skal løses uden hjælpemidler. 

Mvh 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2015 af LouiseSmadsen (Slettet)

sæt det ind i geogebra :)


Svar #2
02. maj 2015 af EmmaHM (Slettet)

Jeg må ikke bruge hjælpemidler :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2015 af Niko83 (Slettet)

For f(x) 3*x3-3*x2-x +1= (x-1)*(3*x2-1)
Nulpunkter ved nulreglen (kan ikke huske hvad det hedder):

(x-1)*(3*x2-1) = 0; eg. x-1 =0, x1=1 or 3*x2 -1 =0 som du selv kan løse denne ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2015 af Niko83 (Slettet)

b) y=f′(x0)⋅(x−x0)+f(x0) where x0=2
f'(x)= 9*x2-6*x-1
f(2)=3*23-3*22 -2 +1= 3*8-3*4-2+1=24-12-2+1=11
f'(2) = 9*22-6*2-1 =9*4-12-1 =36-12-1=23
tangentligning:  y=f′(x0)⋅(x−x0)+f(x0) = 23*(x-2)+11 =23x-46+11 =23x-35
      løsning :    y=23x-35  

Læs https://www.matematikfessor.dk/lessons/ligning-for-tangent-i-punkt-188


Skriv et svar til: Bestem en funktions nulpunkter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.