Matematik

Diveregence

02. maj 2015 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej til alle derude.
Jeg har en opgave som jeg ikke kan løse.
Vil nogen derude vejlede or hjælpe med at løse denne opgave??

Opgaven lyder:

beregne divergencen  i vektorfeltet.

Opgaven:

    Vektorfelt                                                 Område  Ω
(-x+cos(z), -xy, 3z+ ey)                               x∈[0,3], y ∈[0,2], z ∈ [0,y2]


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2015 af peter lind

Hvis du har vektorfunktionen  f( (x, y, z) ) = (fx, fy, fz) er

div( f) = ∂fx/∂x+∂fy/∂y+ ∂fz/∂z


Svar #2
02. maj 2015 af Niko83 (Slettet)

Så mener du , hvis jeg forstår dig rigtigt: fx'(x,yz)=(-1,-y,0), f'y(x,yz)=(0,-x,ey) og f'z(x,y,z)=(-sin(z),0,3) ???
Hvordan forståes opgaven ???,, At vektorfeltet divergerer mod (-1,-y,0),(0,-x,ey),(-sin(z),0,3)  ??
Ellers har jeg misforstået dig ??


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. maj 2015 af peter lind

Du har misforstået mig

fx = -x+cos(z)           ∂fx/∂x = -1

fy = -xy                     ∂fy/∂y  = -x

fz =  ... 

Derefter skal du adderer funktionerne til højre

Har du virkelig fået sådan en opgave uden at have hørt om divergensoperationen ?


Svar #4
02. maj 2015 af Niko83 (Slettet)

Jeg blev introduceret sidste uge med divergensoperationen, men hvis jeg kunne forstå divergensoperationerne, så ville jeg ikke stille spørgsmål til studieportalen. Nu har jeg forstået. Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Diveregence

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.