Matematik

logaritmiske funktioner anvendes er ved måling af lys.

03. maj 2015 af IdaLarsenn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har den her matematikopgave for og en af opgaverne volder mig lidt problemer.

Opgaven hedder således:

Et område hvor logaritmiske funktioner andvendes er ved måling af lys.

et eksperiment består i at sende en lysstråle gennem en fremkaldt film. jo mere sværtet (sort) filmen er, desro mindre lys slipper der igennem. lysintensitet måsles i enheden lux,  og der sendes I0 lux gennem filmen. med en sværting på s måsles lysintensiteten bag filmen til I lux, hvor der gælder følgende sammenhæng:

I=I0*0,1s

Spørgsmål:

hvor mange % af lyset slipper igennem når?

s=1

s=1/2

For hvilken værdi af s gælder det, at forholdet mellem lysintensiteten før og efter passage af filmen er 5?

En film lader 2% af lyset slippe igennem- Bestem s


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2015 af peter lind

Andelen af lys, der slipper igennem er I/I0 = 0,1s

Indsæt de pågældende værdier af s


Svar #2
03. maj 2015 af IdaLarsenn (Slettet)

Er stadig ikke helt med


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2015 af peter lind

Hvis s=1 er andelen, der slipper igennem 0,11 = 0,1 = 10%


Skriv et svar til: logaritmiske funktioner anvendes er ved måling af lys.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.