Kemi

Aktuelle og formelle koncentration

03. maj 2015 af Joe11111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har virkelig brug for hjælp til følende opgaver, please hjælp. Har prøvet men det giver ikke rigtig mening

Opgave 1

Vi opløser Fe2(SO4)3 i vand, så den formelle koncentration bliver 0,25 M.

I denne opløsning er

     [Fe3+] = ?

     [SO42-] = ?

Opgave 2

I en opløsning af Na2SO4 i vand er [SO42-] = 0,248 M.

Så er

     [Na+] = ?

og

     c(Na2SO4) = ?

Opgave 3

Vi opløser Al2(SO4)3 i vand, så den aktuelle koncentration af Al3+ bliver 0,42 M.

Bestem den aktuelle koncentration af sulfationer i opløsningen og den formelle koncentration af opløsningen.

     [SO42-] = ?

     c(Al2(SO4)3) = ?

Opgave 4

En opløsning er fremstillet ved at opløse 25,4 g CuCl2 i 500 mL vand.

Hvor store er de aktuelle koncentrationer af kobber(II)ioner Cu2+ og chloridioner Cl- i opløsningen?

     [Cu2+] = ?

     [Cl-] = ?

M(CuCl2) = 134,45 g/mol


Skriv et svar til: Aktuelle og formelle koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.