Matematik

Karakteristiske ligning

03. maj 2015 af nurkic (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Hvordan kan jeg ud fra denne karakteriske ligning se, hvad rødderne m1 og mer?

m^2-(7/6)m+(1/6)=0

Resultatet skulle gerne være m= 1 og m2 = 1/6


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2015 af peter lind

Du kan gøre prøve eller du kan løse 2.gradsligningen. Jeg går ud fra at når du er kommet frem til at skulle bruge karakteristiske ligninger, så ved du hvordan man løser en 2.gradsligning


Svar #2
03. maj 2015 af nurkic (Slettet)

Har prøvet at løse 2 gradslignignen, men får det forkerte svar.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2015 af mathon

                6m^2-7m+1=0

                m=\frac{-(-7)\pm \sqrt{(-7)^2-4\cdot 6\cdot 1}}{2\cdot 6}

                m=\frac{7\pm 5}{12}=\left\{\begin{matrix} 1\\\frac{1}{6} \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

        m2 - (7/6)m + (1/6)m = (m - 1)·(m - 1/6) = 0

Røddernes sum er 7/6 , og røddernes produkt er 1/6 .


Skriv et svar til: Karakteristiske ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.