Fysik

Beregning af frekvens

03. maj 2015 af ceciliehh19 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået følgende opgave: 

a) En gammastråle har en bølgelængde på 10-13m, beregn strålings frekvens 

b) En mikrobølge har en frekvens på 2*1011 hertz, beregn bølgelængde 

Er der nogen der kan fortælle mig hvilken formel jeg kan benytte? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2015 af mathon

a)
                    f=\frac{c}{\lambda }


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2015 af mathon

b)
                    \lambda =\frac{c}{f }


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2015 af mathon

i begge bølgeformlen

                                       \lambda \cdot f=c


Svar #4
03. maj 2015 af ceciliehh19 (Slettet)

Er bølgeformlen ikke: v=λ⋅f ? 
v er farten, λ er bølgelængden og f er frekvensen. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2015 af mathon

For EM-bølger
er
                               v=c


Svar #6
03. maj 2015 af ceciliehh19 (Slettet)

okay tak!


Skriv et svar til: Beregning af frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.