Fysik

størst acceleration?

03. maj 2015 af rallelarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave lyder således:

I et lufttomt rum slippes to jernkugler fra en højde af 10 m. Den ene kugle har massen 100 kg og den anden har massen 1,00 kg. Tyngdekraften på de to kugler er henholdsvis 9,82 kN og 9,82 N. Hvilken kugle har størst acceleration?

Jeg ved godt at F = m · a, men bliver forvirret af at der er angivet en værdi for højden. Skal den inddrages?

Mvh. Larsen


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2015 af mathon

                                         g=\frac{F_1}{m_1}=\frac{F_2}{m_2}

                                         g=\frac{982\; N}{100\; kg}=\frac{9{,}82\; N}{1{,}00\; kg}


Svar #2
03. maj 2015 af rallelarsen (Slettet)

Det vil sige de vil have lige stor acceleration?


Svar #3
03. maj 2015 af rallelarsen (Slettet)

men 9,82 kN = 9820 N?


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. maj 2015 af Jerslev

#3: Jo, så der må være en fejl i opgaven. I lufttomt rum falder alle legemer lige hurtigt (de har lige store accelerationer).

- - -

mvh

Jerslev


Svar #5
03. maj 2015 af rallelarsen (Slettet)

Ja, tror også han har lavet en fejl, har ihvertfald læst rigtigt..


Skriv et svar til: størst acceleration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.