Matematik

Hvordan griber jeg dette spørgsmål an

03. maj 2015 af piabing (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. jeg vedlægger lige dette eksamensspørgsmål.

Jeg er lidt i tvivl om hvilke regneregler jeg skal nævne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2015 af Stats

Du mangler eksamensspørgsmålene

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
04. maj 2015 af piabing (Slettet)

jeg undskylder.

Her kommer det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2015 af Soeffi

Definitionen:

Se: http://www.frividen.dk/differentialregning/#Video16_Tretrinsreglen_og_bevis_for_differentialkvotient_for_x2video 16.

Regneregler:

Du har f(x) og f'(x)... hvad sker med f'(x), når du lægger en konstant til f(x) eller ganger f(x) med en konstant?

Du har g(x) og f(x), som du lægger sammen til en funktion h(x). Hvad gælder om h(x) udtrykt ved g'(x) og f'(x)?

Nu ganger du g(x) og f(x) og får k(x). Hvordan kan man skrive k'(x), når man kender g(x), g'(x), f(x) og f'(x)?

Se evt. http://www.frividen.dk/differentialregning-a/#Video18_Produktreglen_539 video 18

Tilsvarende når du dividerer f(x) og g(x), hvad får du så?

Måske også: sammensatte og omvendte funktioner.


Svar #4
07. maj 2015 af piabing (Slettet)

jeg har det virkelig svært ved at forstå differentialkvotient stadig.

Synes det er så svært.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2015 af Stats

f(x)          f'(x)
k             0
ax           a
xa           axa-1
ln(x)        1/x
ex           ex

h(x) = f(x) ± g(x) ⇒ h'(x) = f'(x) ± g'(x)
h(x) = f(x)·g(x) ⇒ h'(x) = f'(x)g(x) + f(x)g'(x)
h(x) = f(g(x)) ⇒ h'(x) = f'(g(x))g'(x)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Hvordan griber jeg dette spørgsmål an

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.