Fysik

volumen af ballon

03. maj 2015 af rallelarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens, kan simpelthen ikke finde ud af denne her,

Der haves en ballon med atmosfærisk luft, med volumen 10,0L=0,0100m3 ved standardbetingelserne. Denne nedsænkes nu 27,3 m ned i en dyb sø (ferskvand), hvor densiteten af vandet er 1001 kg/m3.<

Hvad er volumen på ballonen nu?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Idealgasligningen

pV = nRT

n er konstant. Hvis vi også antager at temperaturen er den samme nede i søen, så har vi

poverfladeVoverflade = pbundVbund  <=>

Vbund = Voverflade*poverflade/pbund

poverflade kan vi sætte til 101325 Pa (gennemsnitsatmosfæretrykket ved havoverfladen). pbund kan vi finde af

pbund = poverflade + ρvand*g*h


Svar #2
03. maj 2015 af rallelarsen (Slettet)

ja, men dette er jo ikke en bestemmelse af ballonens volumen


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Vbund er ballonens volumen på bunden af søen.


Svar #4
03. maj 2015 af rallelarsen (Slettet)

Hmm okay, hvad er årsagen til at man kan sætte poverfladeVoverflade = pbundVbund ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

At n, R og T i idealgasligningen er konstanter, så pV er konstant.


Svar #6
03. maj 2015 af rallelarsen (Slettet)

Hvad så med denne:

En cylinder fyldes med Helium gas ved trykket 400000 Pa og 0 C. Herefter køles gassen inde i cylinderen til trykket inde i cylinderen er 101325 Pa.

Hvad er temperaturen på gassen inde i cylinderen?


Svar #7
03. maj 2015 af rallelarsen (Slettet)

Er det
Pfør/Tfør = pefter/Tefter?


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. maj 2015 af hesch (Slettet)

Tja, det ser meget rigtigt ud.

Enhederne stemmer i hvert fald.  (til andre: det var en insider-joke ).


Svar #9
03. maj 2015 af rallelarsen (Slettet)

Tak igen hesch, du er en guttermand - og ja, gjorde mig ekstra umage denne gang!


Skriv et svar til: volumen af ballon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.