Matematik

Differentialligning: Beholder i et vandbad

03. maj 2015 af måske1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har svært ved en opgave, som er vedhæftet. 

Jeg har virkelig ingen anelse om hvad jeg skal gøre.

Jeg gætter på at jeg skal integrerer formlen i opg a) men jeg er ikke sikker. 

Og hvad skal jeg gøre i opg b) ?

Håber nogen vil være så søde at hjælpe

Vedhæftet fil: hjælp.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2015 af mathon

Panserformlen giver:

        a)
                y(t)=\frac{5}{a}e^{-at}+5t+20-\frac{5}{a}
      a = 0,07

                y(t)=\frac{500}{7}e^{-0,07\cdot t}+5t+20-\frac{500}{7}


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. maj 2015 af mathon

b)
           y(16)=51,8771

           solve\left ( \frac{5}{a}e^{-a\cdot 16}+5\cdot 16+20-\frac{5}{a} =50,a\right)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2015 af mathon

            solve((5/a)*e^(-16a)+5*16+20-(5/a)=50,a)


Skriv et svar til: Differentialligning: Beholder i et vandbad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.