Matematik

Eksponentielle funktioner

04. maj 2015 af KlausN (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, allesammen.

Jeg vil gerne have hjælp af til en opgave jeg sidder med. Jeg vil gerne lave en funktion over antalet af solgte biler i årene 2012, 2013 og 2014. Tallene fra de år er 170.363, 182.198 og 188.504. Men jeg ved ikke helt hvordan jeg sætte det op efter forskriften f(x)=b*a^x.

Hvis i vil vide mere, så skal i ikke holde jer tilbage :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2015 af PeterValberg

Lav en eksponentiel regression over de givne data,
lad x være antal år efter 2012 og y antallet af biler.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
04. maj 2015 af KlausN (Slettet)

Tak for svaret Peter :)

Men kan du forklare det lidt nærmere, så jeg fortstår det 100% :) For vil gerne være sikker på mine svar.


Svar #3
04. maj 2015 af KlausN (Slettet)

Jeg har fundet ud af, at y=1E-38e^0,0494x og R^2 = 0,9687. Men det der undre mig er, at y ikke er forkert for skal det ikke blive til et tal en form?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2015 af PeterValberg

Bemærk at TI-nspire "bytter om" på benævnelserne a og b i forhold til det, du er vant til :-)

Din funktion kommer således til at være:

f(x)=171306\cdot 1,0519^x

hvor x er antal år efter 2012 og f(x) er antallet af solgte biler

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
04. maj 2015 af KlausN (Slettet)

Tak for hjælpen Peter det hjalp gevaldigt :)

Håber du kan hjælpe mig fremover :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2015 af PeterValberg

#5 Det var da så lidt, og selvfølgelig vil jeg gerne hjælpe en anden gang :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.