Matematik

Hjælp til opgave

04. maj 2015 af josefinehamgaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Er der en, som kan hjælpe mig med denne opgave?

Kh,
Josefine

Vedhæftet fil: opgave 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2015 af mathon

opgave 2.png


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2015 af mathon

En retningsvektor for
er
                \overrightarrow{n}=\overrightarrow{AB}=\begin{pmatrix} 4-1\\6-3 \end{pmatrix}=\overrightarrow{n}=\overrightarrow{AB}=\begin{pmatrix} 3\\3 \end{pmatrix}

l kan derfor beskrives som
linjen gennem A med retningsvektor n

                                          \overrightarrow{OP}=\overrightarrow{OA}+t\cdot \overrightarrow{AB}\; \; \; \; \; t\in \mathbb{R}

                                           \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 3\\3 \end{pmatrix}
Da punkter har samme koordinater som deres stedvektorer
haves:
                                            (x,y)=(1+3t,3+3t)


Svar #3
04. maj 2015 af josefinehamgaard (Slettet)

#2

Tak for hjælpen, mathon.

Da vi lige er begyndt på vektorer, vil jeg lige høre omkring dit svar.
Er svaret til delspørgsmål a) bare, at l kan beskrives som linjen gennem A med retningsvektor n?
Og hvor starter delspørgsmål a) henne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2015 af mathon

#2 \mathbf{\color{Red} er} delspørgsmål a).


Svar #5
04. maj 2015 af josefinehamgaard (Slettet)

Det giver god mening nu, ja.

Hvad med delspørgsmål b)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2015 af mathon

b)
       skæringspunktet
       skal opfylde:

                                      x=1+3t   y=3+3t   og  y=-x+8
       dvs
                                       3+3t=-(1+3t)+8
       hvoraf t kan beregnes til indsættelse i

                                      x=1+3t   y=3+3t

                                     
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2015 af mathon

alternativt
           linjeligninger:
                                     l\! :\; \; \;\;y=x+2
                                     m\! :\; \; y=-x+8

           beregn skæringspunktet.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.