Matematik

Rettelse af opgaver

04. maj 2015 af Binko (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej har lavet nogle par opgaver hér og jeg vil være rigtig taknemmelig hvis i kunne hjælpe mig :)

Bykøbing ligger på begge sidder af en fjordmunding. Byrådet påtænker at bygge en ny bro for at lede noget af trafikken uden om bymidten. Samtidig skal det forbinde vestdelen af byen med østdelen af byen. Byrådet vil lave en lokal folkeafstemning om forslaget.

Analyseinstituttet AIDA har været rundt og spørge både den ene side og den anden side af byen. De har fremstillet et kort, hvor man kan se, hvor de udspurgte har boet, og om de har svaret ja (hvid felt) eller nej (rød felt)

udspurgte i vest                                                 udspurgte i øst

1. bygning = 22 nej og 43 ja                           1. bygning = 17 nej og 16 ja

2.bygning = 12 nej og 21 ja                            2.bygning = 10 nej og 7 ja 

3.bygning = 11 nej og 12 ja                            3.bygning = 15 nej og 11 ja

4.bygning = 7 nej og 8 ja                                4.bygning = 12 nej og 12 ja

5.bygning = 20 nej og 43 nej

A. Vil byens borgerne samlet stemme for eller imod forslaget?

svar = byens borger stemmer for 

B. Hvor stor er chancen for, at en beboer i vest siger ja?

Svar = 41,86 %

C. Hvor stor er chancen for, at en beboer i øst siger ja?

Svar = 46%

D. Er der en sammenhæng mellem, hvor man bor, og hvad man vælger?

Svar = Nej da alt afhænger af hvor mange der stemmer/ har stemt

Opg 4.

A. Tegn et chancetræ og udfyld med de rigtige procenter og antal unge, hvor der er spørgsmålstegn.

Svar = 12.000 unge -> ikke læser i % / læser i %  -> besøgende i % /  Ikke besøgende i %

          12.000 unge -> ikke læser 60 % / læser 40 % -> besøgende 10 % / ikke besøgende 30%     

B. Udregn chancen for, at en af de unge vil besøge Eksperimentariet.

svar = ?

C. Hvor mange unge regner man med vil være besøgende?     

svar = ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2015 af Andersen11 (Slettet)

I 5. bygning mener du vel

5.bygning = 20 nej og 43 ja

?

B, C, og D er ikke korrekt besvaret.

Opg 4. Hvordan skal oplysningerne forstås?


Skriv et svar til: Rettelse af opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.