Matematik

Reducering

04. maj 2015 af 406 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg er rigtig elendig til at reducere.

Hvordan burde dette stykke reduceres?

a(a + 3b) - ab

Mvh. Sofia


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2015 af Heptan

Prøv at gange a ind i parentesen først, og se hvad du får


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. maj 2015 af Soeffi

Du ganger a ind i parentesen og ser om, du får noget, der minder om ab, så du kan trække ab fra.

Du får: a·(a+3·b) - a·b = a·a + a·3·b - a·b = a2 + 3ab -ab = a2 + 2ab.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. maj 2015 af Heptan

Man kan også sætte a uden for en parentes:

a(a + 3b) - ab = a(a + 3b - b) = a(a + 2b) = a2 + 2ab


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.