Matematik

Sin, Cos og Tan

04. maj 2015 af anzor1198 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

De er fordi jeg for 2 måneder siden havde om Sin, Cos og Tan. Jeg må desvære sige at jeg har glemt

hvordan jeg bruger det. Er der nogen der vil være rare at forklare hvordan man gøre.

Opgave: Hvor lang er siden b, når c = 6, A = 45 grader og C= 90 grader på trekanten?

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2015 af PeterValberg

b = c · cos(A)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2015 af PeterValberg

Prøv at se lidt video :-) helst fra denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2015 af Casper933 (Slettet)

Du finder let B's vinkel:

B=180-90-45= 45 grader

Så gælder sinusrelationen:

\frac{b}{sin(B)}=\frac{c}{sin(C)} 

Du ganger sin(B) over på den anden side, så du får følgende:

b=sin(B)*\frac{c}{sin(C)}

Sæt dine tal ind:

b=sin(45)*\frac{6}{sin(90)}


Skriv et svar til: Sin, Cos og Tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.