Kemi

betydningen af 1^-1

05. maj 2015 af hyolmo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Regnvands indhold af kuldioxid: ca. 0,70 mg CO2 1^-1 (0,016 mmol 1^-1)

Er der nogen der kan forklare mig helt enkelt hvad dette 1^-1 tal betyder? Det må meget gerne uddybes da det er lang tid siden jeg har haft matematik


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2015 af Toonwire

1^{-1}=\frac{1}{1^1}=\frac{1}{1}=1

Jeg ved ikke om det er en speciel kemisk notation, men matematisk set kunne det lige så godt erstattes af et 1-tal


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2015 af Soeffi

#0

Regnvands indhold af kuldioxid: ca. 0,70 mg CO2 1^-1 (0,016 mmol 1^-1)

Er der nogen der kan forklare mig helt enkelt hvad dette 1^-1 tal betyder? Det må meget gerne uddybes da det er lang tid siden jeg har haft matematik

Er du sikker på, at det ikke er 10-1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2015 af Heptan

Hmm jeg vil gætte på l^-1, altså "per liter". Det er en molalitet.

Svar #4
05. maj 2015 af hyolmo (Slettet)

Det er meget muligt at der skal stå  l^-1(per liter), og ikke 1^-1

Hvordan skal 0,70 mg CO2 l^-1 så forstås? Er ^-1 en anden måde at skrive "per Liter" på? - 0,016 mmol/l ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2015 af Heptan

L-1 = 1/L = per liter

Så dvs. at molaliteten for carbondioxid er 0,70 mg/L, og stofmængdekoncentrationen er 0,016 mmol/L = 0,016 mM


Svar #6
05. maj 2015 af hyolmo (Slettet)

Det giver mening :) - tak for svaret


Skriv et svar til: betydningen af 1^-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.