Matematik

Rabat

05. maj 2015 af Fred691a (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Hvis man har en vare der koster 500 kr, samt en rabat der lyder på 15%. De 15% er regnet til de 500 kr.

Hvis man skal beregne hvad førprisen på varen er, uden rabat, hvad skal man så gøre?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2015 af mathon

Førprisen 
                    \frac{500\; kr}{0{,}85}
             


Svar #2
05. maj 2015 af Fred691a (Slettet)

Hvorfor siger du 0.85?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2015 af mathon

Den oprindelige pris er 100%
rabatten er                      15%
restpris                            85%

              forholdet mellem oprindelig pris og restpris er
             
                              \frac{p_{opr}}{p_{rest}}=\frac{100}{85}=\frac{1}{0{,}85}

                              p_{opr}=\frac{p_{rest}}{0{,}85}    


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2015 af Soeffi

#0. Prøv at skrive regnestykket op med ord: (førpris) - (førpris)·15 % = 500 kr. Sæt derefter: førpris = x og rabatten i % til 0,15:
x - x·0,15 = 500 kr. ⇔
x·(1 - 0,15) = 500 kr. ⇔
x·0,85 = 500 kr. ⇔
x = (500 kr./0,85) = 588 kr. Da opgaven bruger hele kr., opgives facit også i hele kr. 


Svar #5
06. maj 2015 af Fred691a (Slettet)

Tusind tak. :)
 


Skriv et svar til: Rabat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.