Matematik

Rekursiv følge?! :O

05. maj 2015 af ejejejej (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med forberedelses materialet til mat A STX skriftlig eksamen og det handler om følger.

I denne forbindelse er jeg stødt på rekursive følger; hvad er det, for der står ikke noget, og hvordan skriver man en rekursiv følge op?

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2015 af peter lind

Et simpelt eksempel.Funktionen n! kan defineres som 1! = 0 og (n+1)! = (n+1)*n!  funktionen er defineret ud fra sig selv


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2015 af hesch (Slettet)

http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Informatik/Software,_programmering,_internet_og_webkommunikation/rekursion

Simpelt eksempel:

F(n+1) = F(n)+2

Sæt fx F(n)=5, og du får den rekursive talfølge:

5, 7, 9, 11, 13, . . . . . . . .

At beregningen er rekursiv betyder at beregningen af en værdi er baseret på tidligere fundne/kendte værdier.

Metoden anvendes især indenfor digitale filtre (digital reguleringsteknik).


Skriv et svar til: Rekursiv følge?! :O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.