Matematik

Isoler t

05. maj 2015 af Freia123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle! :-)

Jeg er igang med en aflevering hvor jeg skal isolere t i formlen: N(t)=17,5*a^t

Er der nogen der kan hjælpe mig med det? Jeg kan simpelthen ikke få det til at fungere..

Knus her fra


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2015 af Heptan

Dividér med 17,5:

\frac{N(t)}{17,5}=a^t

Tag logaritmen på begge sider:

\log \left ( \frac{N(t)}{17,5}\right )=\log(a^t)=t\cdot \log(a)

Dividér med log(a) (på begge sider):

t= \frac{\log(\frac{N(t)}{17,5})}{\log (a)}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2015 af peter lind

tag logaritmen på begeg sider af lighedstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2015 af Heptan

Jeg har benyttet logaritmeregnereglen der siger, at

log(xy) = y · log(x)


Svar #4
05. maj 2015 af Freia123 (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Isoler t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.