Matematik

Tvivl om en brøk

05. maj 2015 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: 9. klasse
hej!

Hvad er 2: 1/2?
Jeg har fået det til: 1/4
Min ven siger det giver 4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2015 af EO1567 (Slettet)

Du skal bare tænke: hvor mange halve liter mælk inderholder 2 liter mælk?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2015 af Stats

a/(b/c) = (a·c)/b
2/(1/2) = (2·2)/1 = 4

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
05. maj 2015 af jensenshjælp (Slettet)

Så 1/4 ville ikke være et korrekt svar?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2015 af Stats

#3
Nej..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2015 af SuneChr

\frac{2}{\frac{1}{2}}=\frac{2\cdot 2}{\frac{1}{2}\cdot 2}=\frac{4}{1}=4


Skriv et svar til: Tvivl om en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.