Fysik

​fysik- opgaveløsning

05. maj 2015 af fysiker97 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har fire opgaver som lektie i fysik. Har brug for hjælp til at løse nedenstående:

(Er der nogle frivillige der kunne tænkes at hjælpe) Men det gælder konkret løsning og hjælp til én eller flere af opgaverne.

Opgave 1 Lys sendes fra vand til glycerol. Brydningsvinklen bestemmes til 32,6°. Bestem indfaldsvinklen.  

Opgave 2 1400 g jern opvarmes fra 50° til 297°. Opvarmningen sker i en ovn med en effekt på 1200W. Ovnen har en nyttevirkning på 85%. Beregn hvor langt tid det tager at varme jernet op.  

Opgave 3 En fløjte med form som et halvåbent rør udsender en tone på 950 Hz ved 29°C. Bestem længden af fløjten. Hvilken frekvens har fløjten ved 3°C?  

Opgave 4 En streng med en længde på 85 cm udsender en tone på 222 Hz. Bestem bølgehastigheden på strengen.  På en anden streng er strengspændingen på 150N og strengens masse er 2(g/m). Bestem bølgehastigheden på denne streng. Hvilken frekvens udsender denne streng, hvis den også har en længde på 85cm


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2015 af Heptan

Opgave 2

Benyt formlen       Q = c·m·ΔT       til at beregne varmen der skal tilføres. c er den specifikke varmekapacitet for jern, m er massen i kg og ΔT er temperaturændringen.

Heraf kan tiden beregnes:       t = Q · P       hvor P er effekten på 1200 J/s


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2015 af Heptan

Opgave 4

Brug formlen       v = λ · f       hvor f er frekvensen og λ er bølgelængden ... jeg vil tro at bølgelængden er 2 · 85 cm.

Jeg har problemer med de andre opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2015 af mathon

Opgave 1
                      i=\sin^{-1}\left (\frac{n_{glycerol}}{n_{vand}}\cdot \sin(32{,}6^{\circ}) \right )=\sin^{-1}\left (\frac{1{,}47}{1{,}33}\cdot \sin(32{,}6^{\circ}) \right )=36{,}55^{\circ}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2015 af mathon

Opgave 3

     lydhastighed i atm luft:
                                               v_t=\left (20{,}0347\; \frac{m}{s\cdot K^{\frac{1}{2}}} \right )\cdot \sqrt{T}

     fløjtelængde:

                                               L=\frac{v_t}{4f}
     tonefrekvens:

                                               f=\frac{v_t}{4L}


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2015 af mathon

Opgave 4
                   bølgehastigheden på strengen:

                                                                          v=2L\cdot f           

                   den omtalte strengs frekvens:

                                                                         f=\frac{v}{\lambda }=\frac{\sqrt{\frac{F_{snor}}{\mu }}}{2L}


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2015 af mathon

I #4 er der set bort fra fløjtens beskedne længdeændring ved temperaturændringen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2015 af mathon

Opgave 2

Benyt formlen       E = c·m·ΔT       til at beregne energien, der skal tilføres. c er den specifikke varmekapacitet for jern, m er massen i kg og ΔT er temperaturændringen.

Heraf kan tiden beregnes:       t = E / (0,85·P)       hvor P er effekten på 1200 J/s


Skriv et svar til: ​fysik- opgaveløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.