Matematik

lidt hjælp til den her?

05. maj 2015 af mesternice6193 (Slettet) - Niveau: B-niveau

den lineære funktion f er givet ved f(x) = ax + b. Grafen for f går gennem punkterene P(1,1) og Q(4,10)

a) bestme tallene a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2015 af SuneChr

Indsæt i forskriften
 (I)   1 = a·1 + b     og
(II) 10 = a·4 + b
Løs de to ligninger.
___________
Vink:  Træk ligning (I) fra ligning (II) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2015 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 4 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2015 af mathon

i overensstemmelse med:
                                                y=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x+\left ( y_1-\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x_1 \right )

                                                y=\frac{10-1}{4-1}\cdot x+\left ( 1-\frac{10-1}{4-1}\cdot 1 \right )


Skriv et svar til: lidt hjælp til den her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.