Kemi

Afvigelse i procent

06. maj 2015 af libse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg igang med udregne afvigelse af procent efter mit forsøg med at finde ethansyre i husholdningseddike.

Regnestykket ser således ud:

(5,2-5,4)/5,4*100

Men hver gang jeg regner det giver det et mærkeligt resultat, håber der en der hjælpe mig med at finde procenten.

Mvh nicolai


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2015 af mathon

                                              \left (\frac{x_{slut}-x_{beg}}{x_{beg}} \right )\cdot 100\%         


Svar #2
06. maj 2015 af libse (Slettet)

Jeg får det til 420, så det er en afvigelse på 420%?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2015 af mathon

                                              \frac{m_{ethansyre}}{m_{total}} \cdot 100\%


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2015 af mathon

Din fremgangsmåde - bl.a. uden oplysning om fortyndingsfaktoren - i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1600486 er lidt uklar.


Svar #5
06. maj 2015 af libse (Slettet)

#4

Din fremgangsmåde - bl.a. uden oplysning om fortyndingsfaktoren - i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1600486 er lidt uklar.


hej har klaret det spørgsmål,

Så nu får jeg det til 96% så vi enige om at der er en afvigelse på 4% ikke? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2015 af 156156 (Slettet)

Det regnestykke du selv har sat op i spørgsmålet giver en afvigelse i procent på -3,7037 %. Afrundet til én decimal og numerisk er det 4 %.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2015 af Jacobadm (Slettet)

Du kan læse vores artikel om procentvis afvigelse.


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. maj 2015 af Soeffi

#0 

Jeg vil gerne se din beregning, for jeg forstår ikke hvordan du når frem til 420%. Ud fra det, som du har skrevet op burde du få:

\frac{5,2-5,4}{5,4}\cdot 100\%=\frac{-0,2}{5,4}\cdot 100\%=-0,037\cdot 100\%=-3,7\%

Nåh, på den måde...du har sagt(?):

\frac{5,2-5,4}{5,4}\cdot 100\%=(5,2-\frac{5,4}{5,4})\cdot 100\%=420\%


Skriv et svar til: Afvigelse i procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.