Matematik

Sandsynlighed

06. maj 2015 af Binko (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Skemaet viser de mulige udfald ved kast med to-sidede terninger ( 6*6 = 36 udfald)

Hvad er sansynligheden for at de 2 terninger ikke viser det samme øjental?

Hvad er sandsynligheden for at summen af de to terninger giver 7? svar angives i brøk.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2015 af Heptan

- Der er 6 måder hvorpå de to terninger kan vise de samme øjental, dvs. 6/36 = 1/6. Resten, dvs. 5/6 er så sandsynligheden for at de ikke viser samme øjental.

- Der er kombinationerne 1+6; 6+1; 2+5; 5+2; 3+4; 4+3 ... det er 6 kombinationer, dvs. sandsynligheden er 6/36 = 1/6.


Svar #2
06. maj 2015 af Binko (Slettet)

Til den første er der følgende mulige svar=  6/36      12/36        28/36        30/36


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2015 af Heptan

Det er godt at kun én af dem er rigtige. Se #1


Svar #4
06. maj 2015 af Binko (Slettet)

så svaret til opg 1 er 6/36


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2015 af Heptan

Nej, det har jeg da ikke sagt


Svar #6
06. maj 2015 af Binko (Slettet)

hva så?


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.