Matematik

Procent & rentensregning

06. maj 2015 af Harkandk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg sidder med eksamensopgave, mht procent og rente, og opgaven går således;

"Forklare hvordan man lægger procenter til en størrelse ved hjælp af fremskrivningsfaktoren".

Jeg ved ikke om jeg har forstået det korrekt..
Så hvis der lige var nogen som kunne hjælpe med det, ville jeg være taknemmelig :).


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2015 af Soeffi

Lad os sige du har et beløb og skal lægge 20% til dette, f.eks. 500kr. + 20% af 500kr. Dette giver 500kr. + 0,2·500kr. = 500kr. + 100kr. = 600kr.

Det kunne også være udregnet:

500kr. + 0,2·500kr. = (1+0,2)·500kr. = 1,2·500kr.= 600kr. Her kaldes (1+0,2) = 1,2 for fremskrivningsfaktoren; det er bare en anden måde at stille tingene op på.


Svar #2
06. maj 2015 af Harkandk (Slettet)

Hvad så med terminer? Gælder den ikke lige her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2015 af Soeffi

Terminer betyder at man gentager beregningen:

Første termin: læg 20% til 500kr og du får 600kr [500·1,2]

Anden termin: læg 20% til 600 kr. og du får 720 kr.  [500·1,22]

Tredje termin: læg 20% til 720 kr. ... [500·1,23]


Skriv et svar til: Procent & rentensregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.