Matematik

En funktion f har forskriften: f(x) = - 0,11 x2 + 8,3 x a) Tegn grafen for funktionen f og en vandret linje med y = 74,75. b) Beregn skæringspunkterne mellem f og den vandrette linje med y = 74,75. c)

07. maj 2015 af Imgod123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjæælp En funktion f har forskriften: f(x) = - 0,11 x2 + 8,3 x

a) Tegn grafen for funktionen f og en vandret linje med y = 74,75.

b) Beregn skæringspunkterne mellem f og den vandrette linje med y = 74,75.

c) Angiv intervallet for x, hvor f(x) > 74,75. d) Find toppunktet for parablen, der er beskrevet som f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2015 af PeterValberg

a) GeoGebra

b) Løs ligningen:     -0,11x2 + 8,3x = 74,75

c) Burde du se på graferne, du tegnede i a)
    eller løs uligheden:

      -0,11x^2+8,3x>74,75

d) Toppunktet for parablen y = ax2 + bx + c (i dit tilfælde er c = 0) kan bestemmes som:

             T_p\left( \frac{-b}{2a}\,;\,\frac{-d}{4a}\right)

hvor d = b2 - 4ac

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: En funktion f har forskriften: f(x) = - 0,11 x2 + 8,3 x a) Tegn grafen for funktionen f og en vandret linje med y = 74,75. b) Beregn skæringspunkterne mellem f og den vandrette linje med y = 74,75. c)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.