Tysk

Bliver i tvivl

14. maj 2015 af anonym005 - Niveau: 8. klasse

Okay er det rigtigt at det hedder f.eks das Buch, når det på dansk hedder "bogen"?

Hvad nu hvis det hedder Bücher? Er det "bøgerne"  på dansk? - Er det så nødvendigt at skrive das foran?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2015 af OliverHviid

Buch = Bog

Das Buch = Bogen

Bücher = Bøger

Die Bücher = Bøgerne


Svar #2
14. maj 2015 af anonym005

Tusind tak. Men hvorfor hedder det "die Bücher" og ikke "das Bücher"?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2015 af LeonhardEuler

I bestemt form i pluralis benytter man på tysk udelukkende artiklen "die" i nominativ og akkusativ. ("der" i pluralis genitiv og "den" i pluralis dativ) - med andre ord skelnes der ikke mellem de tre køn. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2015 af exatb

Og i pluralis dativ tilføjes n til substantivet. Mit den Büchern


Skriv et svar til: Bliver i tvivl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.