Kemi

Procentdel af syren optræder på baseform

20. maj 2015 af Kasandrajuliet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey... Skal til skriftlig eksamen på fredag, og der er noget jeg som jeg lige mangler at få styr på. bl.a det med hvordan man beregner hvor stor procentdel af syre den optræder på base form.

Har vedhæftet en opgave... Er der nogen, som kan fortæller mig om det er rigtigt... det jeg har lavet?  

Vedhæftet fil: Eksamenssæt 2c.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2015 af Heptan

For overskuelighed:

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #2
20. maj 2015 af Kasandrajuliet (Slettet)

#1Heptan...

Hvordan klipper du og ligger det ind? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2015 af Heptan

Jeg bruger et screenshot program, uploader billedet og indsætter billedet

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #4
20. maj 2015 af Kasandrajuliet (Slettet)

OK  :) tak 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2015 af mathon

når syrebrøken x=\frac{[S]}{c_s}

er
                          pH=pK_s+\log\left(\frac{1-x}{x} \right )

                          pH=pK_s+\log\left(\frac{1-x_b}{x_b} \right )    er vildledende.


Svar #6
21. maj 2015 af Kasandrajuliet (Slettet)

Hvad mener du med vildlende? 

Skulle den hedde...

pH=pks+log(\frac{x_{b}}{1-x_{b}})


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. maj 2015 af Heptan

Den skal skrives

pH=pK_s+log\left ( \frac{x_{b}}{1-x_{b}} \right )


Svar #8
21. maj 2015 af Kasandrajuliet (Slettet)

Super :) tak


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. maj 2015 af mathon

Når
       syrebrøken er   x=\frac{[S]}{c_s}

       basebrøken       1-x=\alpha   som er ioniseringsgraden

       så

                    pH=pK_s+\log\left ( \frac{\alpha }{1-\alpha } \right )

                    \alpha =\frac{1}{10^{pK_s-pH}}

                   


Skriv et svar til: Procentdel af syren optræder på baseform

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.