Kemi

kemisk ligevægt

20. maj 2015 af LolLars (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej!
mit spørgsmål går ud på hvordan man opstiller reaktionsbrøken ved en kemisk ligevægt? ?? skal reaktanterne eller produktet være noget bestemt i brøken? Eller hvordan gør man?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2015 af Toonwire

Reaktionsbrøken er den brøk hvor produktet af produkterne står i tælleren og produktet af reaktanterne er nævneren:

\\Reaktionen:\\ aA(aq) + bB(aq) ~\leftrightharpoons ~cD(aq) + dD(aq)

Y=\frac{[C]^c\cdot [D]^d}{[A]^a\cdot [B]^b}

Hvis der er tale om gasser, anvendes oftests tryk i stedet for koncentration.

Når en reaktion er ved ligevægt ændres reaktanterne og produkternes koncentration sig ikke og siges at være konstant. Dermed er også forholdet mellem dem konstant og reaktionsbrøken er herved lig ligevægtskonstanten, ved ligevægt.

Y=K_c~~~(\text{ved ligev\ae gt})


Svar #2
20. maj 2015 af LolLars (Slettet)

mange tak! Det var lige det jeg manglede! :D


Skriv et svar til: kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.