Kemi

ph i opløsninger

21. maj 2015 af paaske1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle, som gerne vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2015 af mathon

Spørgsmålenes syre og baser er alle stærke,
hvorfor
                  pH=-\log\left([H_3O^+] \right )        når   [H_3O^+]>10^{-7}

                  pH=14+\log\left([OH^-] \right )   når   [OH^-]>10^{-7}

                 


Svar #2
21. maj 2015 af paaske1 (Slettet)

men hvor indgår H3O+?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2015 af Soeffi

Undersøg hvor mange mol H+ og hvor mange mol OH-, der tilsættes, for at se hvilken ion, der er i overskud. Alle de nævnte syrer og baser er stærke; bemærk at Ba(OH)2 er divalent. Hvis den ion, der er i overskud, har en koncentration større end 10-5 M kan man se bort fra vands ionprodukt.

a) Antal mol H+: 25 mL · 0,10 mol/L = 25·10-3 L · 0,10 mol/L = 2,50 · 10-3 mol.
    Antal mol OH-: 2 · (17 mL · 0,07 mol/L) = 2 · (17 · 10-3 · 0,07 mol/L) = 2,38 · 10-3 mol.
    Overskud: H+: (2,50 - 2,38) · 10-3 mol = 1,20 · 10-4 mol.
    Samlet volumen: 25 mL + 17 mL = 42 · 10-3 L
    H+-koncentration: (1,20 · 10-4 mol)/(42 · 10-3 L) = 2,86 · 10-3 mol/L
    pH = -log(2,86 · 10-3) = 2,54.


Svar #5
22. maj 2015 af paaske1 (Slettet)

så jeg skal finde pH af ionen som i overskud?

og vil dette blot gælde for en stærk syre og stærk base?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2015 af Soeffi

I a) er syre i overskud. Hvis base er i overskud, skal du finde [H+] ud fra [OH-] og vands ionprodukt.

Hvis svag syre og svag base blandes, vil den ene ikke være i stand til at neutralisere den anden. Det bliver et mere indviklet regnestykke.


Svar #7
24. maj 2015 af paaske1 (Slettet)

Så jeg bruger formlen: pH = -log(H+)?  


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. maj 2015 af Soeffi

#7 Så jeg bruger formlen: pH = -log(H+)?  

Ja, men du skal lige finde [H+] først.


Skriv et svar til: ph i opløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.