Matematik

Intigral regning

21. maj 2015 af heey95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, kan i hjælpe mig med at beregne de her opgaver, jeg har svært ved dem.


Svar #1
21. maj 2015 af heey95 (Slettet)

opgaven:

Vedhæftet fil:intigralregning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2015 af PeterValberg

Sætter lige dit billede ind, så er det nemmere at hjælpe dig :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
21. maj 2015 af heey95 (Slettet)

Tak :) Kan du hjælpe mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2015 af PeterValberg

Løs ligningen f(x) = 4 for at finde x-koordinaterne til skæringspunkterne mellem linjen og grafen for f.
Undersøg om f > 4 eller f < 4 i det interval, som de fundne x-koordinater definerer (f < 4)

Arealet af M kan bestemmes som:

\int_{x_1}^{x_2}{(4-f(x))\,dx}

hvor x1 og x2 er de fundne x-koordinater til skæringspunkterne
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2015 af PeterValberg

Rumfanget af omdrejningslegemet kan bestemmes som:

\pi\int_{x_1}^{x_2}{(4-f(x))^2\,dx}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2015 af SuneChr

# 5
Rumfanget er

\pi\cdot 4^{2}\cdot (1-\frac{1}{3})\: -\pi \: \int_{\frac{1}{3}}^{1}\left ( f(x) \right )^{2}\, \textup{d}x


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2015 af PeterValberg

#6 ja, selvfølgelig er det det :-)

#0 Se bort fra #5, det er noget "sludder" :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. maj 2015 af Soeffi

Bemærkning: #5 og #6

\pi\int_{x_1}^{x_2}{(4-f(x))^2\,dx}

Udregner rumfanget af funktionen g(x) = 4 - f(x) drejet om x-aksen. Dette er et dråbeformet omdrejningslegeme. 


\pi\cdot 4^{2}\cdot (1-\frac{1}{3})\: -\pi \: \int_{\frac{1}{3}}^{1}\left ( f(x) \right )^{2}\, \textup{d}x
Udregner det ringformede omdrejningslegeme, der søges.

 
Vedhæftet fil:4-3x-1_x.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. maj 2015 af Soeffi

.

Vedhæftet fil:4_3x-1_x.png

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. juli 2015 af Soeffi

CAS løsning.


Skriv et svar til: Intigral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.