Matematik

Fremgangsmåder til to opgaver

21. maj 2015 af piabing (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg kan ikke umiddelbart huske fremgangsmåden for disse to opgaver.

Er der nogen som kan hjælpe mig.

Er ret så sikker på, at de kommer til eksamen uden hjælpemidler i morgen (skriftlig prøve) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2015 af Toonwire

For at finde skæringspunkterne, sæt de to ligninger lig hinanden og løs for x

Arealet mellem de to grafer kan findes ved det bestemte integrale (hvor grænserne er de x-værdier du fandt ved skæringspunkterne) - dette kan lade sig gøre da f(x) >= g(x) i hele intervallet.
\int_{x_0}^{x_1}{f(x)-g(x) dx}

For den med differentialligningen; hhv. differentiér f(x) og indsæt i differentialligning både f '(x) og f(x).
Husk at  y=f(x)~~ \Rightarrow ~~ y'=f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2015 af mathon

           skæring:
                              g(x)=y=f(x)                  

                              8x=-4x^2+20x

                              4x^2-12x=0

                              4x(x-3)=0               hvis løsning er integrationsgrænserne o arealberegningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2015 af mathon

2)
      Beregn
                                    \frac{\mathrm{d} f(x)}{\mathrm{d} x}=\frac{\mathrm{d}y }{\mathrm{d} x}

     og undersøg om
                                     \frac{\mathrm{d}y }{\mathrm{d} x}=4y+8x^2


Svar #5
21. maj 2015 af piabing (Slettet)

kan det passe


Svar #6
21. maj 2015 af piabing (Slettet)

har også et lille ekstra spørgsmål.

Hvordan regner jeg -4/3*3^3 ud uden hjælpemidler? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2015 af Toonwire

#5

Det er korrekt, så skal der bare reduceres :)

#6

-\frac{4}{3}\cdot 3^3 = -\frac{4}{3}\cdot 27 = -4\cdot 9= -36


Svar #8
21. maj 2015 af piabing (Slettet)

og -4*9 fordi 27/9 er 4 eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. maj 2015 af Toonwire

-\frac{4}{3}\cdot 27=-4\cdot\frac{27}{3}=-4\cdot 9=-36


Skriv et svar til: Fremgangsmåder til to opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.