Matematik

Beregning af nulpunkter i et 4.gradspolynomium

21. maj 2015 af Themano (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg skal finde de to nulpunkter i den figur som er vedhæftet, forskriften er f(x)= 0,0015x^4+0,000019x^2-10
Jeg har en ide om jeg skal lave det om til et 2.gradspolynomium og finde diskriminantem men har lidt problemer med at forstå hvordan..

Lidt hjælp ville sættes pris på :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2015 af SuneChr

Sæt  x2 = u    og    x4 = u2
Løs først m.h.t. u og dernæst m.h.t. x .


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2015 af SuneChr

Alternativt kan fjerdegradsligningen omskrives på formen
(x2 + a)2 = b
og kan også løses i to tempi.


Skriv et svar til: Beregning af nulpunkter i et 4.gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.