Kemi

hvorfor

22. maj 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle, som kan forklare mig hvorfor følgende reaktion fore kommer i opgave d?
C3H6O3 + H2O <=> C3H5O3-  + H3O+

Skærmbillede 2015-05-22 kl. 08.35.26.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2015 af mathon

c)
                         pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )

                         pH=3,86+\log\left ( \frac{0,089238\; mol}{0,055508\; mol} \right )=4,07


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2015 af mathon

d)
                     pH=3,86+\log\left ( \frac{\left( 0,089238\; mol \right )-\left(0,005\; mol \right )}{\left (0,055508\; mol \right )+\left(0,005\; mol \right )} \right )=4,00

                     \Delta pH=4,00-4,07=-0,07


Skriv et svar til: hvorfor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.