Matematik

ligning

22. maj 2015 af Mat19 (Slettet) - Niveau: C-niveau

y1/x1^a = y2/x2^a

Hvordan isoloere man a? med tekst da det det er et bevis. jeg ved godt hvad den skal hedde tilsidst men ikke hvordan man forklarer hvordan man kommer frem til a 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2015 af PeterValberg

\frac{y_1}{x_1^a}=\frac{y_2}{x_2^a}

\frac{y_1}{y_2}=\frac{x_1^a}{x_2^a}

\frac{y_1}{y_2}=\left(\frac{x_1}{x_2} \right )^a

\log\left( \frac{y_1}{y_2}\right )=a\cdot\log\left(\frac{x_1}{x_2} \right )

a=\frac{\log\left( \frac{y_1}{y_2}\right )}{\log\left(\frac{x_1}{x_2} \right )}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
22. maj 2015 af Mat19 (Slettet)

[\frac{y_1}{y_2}=\frac{x_1^a}{x_2^a} hvordan kan disse bare rykkes om??


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. maj 2015 af PeterValberg

Jeg dividerer først begge sider med y2
derefter ganger jeg begge sider med x1a

.... eller omvendt :-)


 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.