Fysik

Bly smeltning

22. maj 2015 af Teko123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!
Jeg har et spørgsmål vedgående en opgave jeg skal løse.. opgaven lyder således.

"Et blylod har massen 3 kg og har varmen +12C

a) Hvor meget energie Q skal det til for at smelte blyloddet?"

skal det så laves på denne måde? Q=m*c*\Delta T=3kg*0,13\frac{kJ}{kg*C}*(327-12)=122,85kJ


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2015 af mbn89 (Slettet)

Ja hvis 327 grader er blys smeltevarme


Svar #2
22. maj 2015 af Teko123 (Slettet)

Super takk for hjælpen! :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2015 af mathon

Pb's smeltepunkt er 327°C.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2015 af mathon

konsistente enheder:     

                       Q=m\cdot c \cdot\Delta T=(3\; kg)\cdot\left ( 0,13\frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot( (327-12)\; \mathbf{\color{Red} C})=122,85\; kJ


Skriv et svar til: Bly smeltning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.