Matematik

Tegn to grafer

22. maj 2015 af gladeløve24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det er så andet spørgsmål på en aften, ikke desto mindre også det sidste..

Jeg har vedhæftet opgaven nedenunder, og den volder mig virkelig problemer, selvom jeg synes, at den ser forbavsende let ud..

Hvad skal jeg gøre for at tegne dem? Jeg skal vel have nogle punkter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2015 af SuneChr

Funktionsforskriften for f forstår jeg ikke. Hvad er det for et "+", hvor der mangler noget efterfølgende?
Der er mange grafer, der har g som forskrift, og som går gennem nævnte punkt og med denne hældningskoefficient.
Opgaven, som helhed, må kunne stilles anderledes.


Svar #2
23. maj 2015 af gladeløve24 (Slettet)

Ej, det er også mig der har lavet en fejl.. Super godt

Der skal stå for funktion f: 

 f(x) = x + 4.
 

Håber det giver bedre mening..


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2015 af Niko83 (Slettet)

Jeg er sikkert, at jeg forstår opgaven rigtigt, men jeg skrive noget jeg tænker på.
Hvis g er en linear funktion. (hvis jeg forstår rigtigt din opgave)
Funktionen g har en hældning -2 og der er givet en x-verdi som er 3 og en y-værdi som er 4.
En metode vil være. Tag en papir og tegn en koordinat-system.
Derefter find punktet (3,4) og tegn den på dit papir. 
Derefter gå en til højre fra dit punkt og derefter gå 2 nedad.
Efter du er gået en til højre og 2 nedad, så tegn den anden punkt. 
Derefter kan du forbinde de to punkter med en "ret-linje"

Den anden metode vil være.
Bestem funktionen g.
Du kender hældning-koefficient, som er -2 og en x-værdi og y-værdi.
Bestem værdien af b via en ligning.: 
4 = (-2)*3 + b
4 =-6 +b
4+6 = -6+6 +b
10 = b
så g(x)=-2 *x +10
Så tegn linjen derefter.
Jeg forstår ikke funktion f. Hvad er f i din opgave
Skriv igen, hvis du kan forklare funktionen f til mig.
?Jeg håber, at nogen derude vil retter mig, hvis jeg misforstår opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2015 af SuneChr

Om g kan kun siges, at i  (3 ; 4)  har tangenten i punktet hældningskoefficienten - 2 .
Der må være flere oplysninger om g . 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2015 af mathon

sprogbrugen:

grafen for funktionen  g(x) går gennem (3,4) og har hældningskoefficienten -2.

der står ikke: "…grafen for funktionen g(x) går gennem (3,4) og har  i  (3,4) hældningskoefficienten -2."

Det må derfor tolkes, at g(x) er en lineær funktion,
hvorfor
                        g(x)=-2x+10
som udledt i #3.


Svar #6
23. maj 2015 af gladeløve24 (Slettet)

Så ved -2x går jeg altså 10 op, det må være forstået rigtigt?

Hvad skal jeg gøre med f?

Er det helt forkert, hvis jeg bare tolker, at hver gang man går én hen, skal den 4 op af y-aksen?

f(x) = x + 4.


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. maj 2015 af mathon

tolkning:
                 f(x):     gennem (0,4). Når x øges/stiger med 1 stiger y ed 1.

                 g(x):     gennem (3,4). Når x øges med 1 mindskes/falder y med 2.

                 graferne skæres i (2,6)


Skriv et svar til: Tegn to grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.