Matematik

Vektorer i rummet

23. maj 2015 af unicorn12 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej, jeg har fået opgivet planen beta der er 0,3726x + 0,5346y + 1,386z = 3,465
Jeg skal finde afstanden mellem punkt og plan, men hvad er d ved planen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2015 af mathon

d = distance:

                          d(\beta ,P(x_o,y_o,z_o))=\frac{\left | 0{,}3726\cdot x_o+0{,}5346\cdot y_o+1{,}386\cdot z_o \right |}{\sqrt{0{,}3726^2+0{,}5346^2+1{,}386^2 }}


Svar #2
23. maj 2015 af unicorn12 (Slettet)

For planen gælder der a*x + b*y + c*z + d
Hvad er d i dette tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2015 af mathon

korrektion:
#2                       d(\beta ,P(x_o,y_o,z_o))=\frac{\left | 0{,}3726\cdot x_o+0{,}5346\cdot y_o+1{,}386\cdot z_o -3{,}465\right |}{\sqrt{0{,}3726^2+0{,}5346^2+1{,}386^2 }}

den d-værdi er
                            d=-3{,}465


Svar #4
24. maj 2015 af unicorn12 (Slettet)

#3

Hvorfor minus?


Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.