Matematik

når eksponenten ikke er et helt tal

23. maj 2015 af vongus (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hvordan udregnes:  21/2  


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2015 af peter lind

Det er det samme som kvrod(2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2015 af SuneChr

a^{\frac{p}{q}}=\sqrt[q]{a^{p}}
Her er a = 2
           p = 1
           q = 2
Så resultatet bliver √2


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2015 af SuneChr

2^{1}=2^{\frac{1}{2}+\frac{1}{2}}=2^{\frac{1}{2}}\cdot 2^{\frac{1}{2}}=\left ( 2^{\frac{1}{2}} \right )^{2}=2\: \: \Rightarrow \: \: 2^{\frac{1}{2}}=\sqrt{2}


Skriv et svar til: når eksponenten ikke er et helt tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.