Matematik

regler for integraler

23. maj 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der ved hvorfor arealer må lægges sammen som i den vedhæftede fil? hvilken regel siger det?


Svar #1
23. maj 2015 af Ellapigen (Slettet)

filen

Vedhæftet fil:integral.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2015 af oleHJ57 (Slettet)

En punkt mængde som M1 er posetiv fordi arealet ligger mellem grafen og x-aksen.

Areal beregning sker altid i forhold til funktion og x-aksen.

Hvis funktionen som i M2 i det søgte interval ligge under x-aksen vil integrallet blive negativ.

ET areal opfattes normalt som posetiv. men beregning for M2 ville have givet et negativ tal, areal kan jo ikke være negativ. Du kan ikke bo på -3m^2.

Både M1 og M3 ligger over x-aksen. derfor vil både beregning og tal være ens.

Hjalp det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2015 af mathon

   

1.

             A_{M_1}=\int_{1}^{4}f(x)\, \textup{d}x=7

             A_{M_2}=\int_{4}^{7}-f(x)\, \textup{d}x=5

                          \int_{4}^{7}f(x)\, \textup{d}x=-5


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2015 af mathon

2.
                      \int_{4 }^{10}f(x)\, \textup{d}x=-1=\int_{4 }^{7}f(x)\, \textup{d}x+\int_{7 }^{10}f(x)\, \textup{d}x

                                                  -1=-5+\int_{7 }^{10}f(x)\, \textup{d}x

                      A_{M_3}=\int_{7 }^{10}f(x)\, \textup{d}x=-1+5=4


Svar #5
24. maj 2015 af Ellapigen (Slettet)

er integral fra 1-7 så 2?


Skriv et svar til: regler for integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.