Kemi

syre-base

24. maj 2015 af paaske1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle, som gerne vil hjælpe med denne opgave?

Skærmbillede 2015-05-24 kl. 12.51.03.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2015 af ChemistryIsKey

a)

Sulfitionen har molekylformlen SO32-.

b)

Den er en base, som derfor kan optage en hydron fra en syre ved nedenstående reaktion (i en vandig opløsning);

     SO32- (aq)  +  H3O+ (aq)  -->  HSO3- (aq)  +  H2(l) 

c)

Ifølge denne side har sulfitionen følgende basestyrkekonstant;

     Kb = 1.6 · 10-7 M     <=>     pKb = -log(1.6 · 10-7) ≈ 6.80

Du ser altså, at sulfitionen er en svag base, da    4 < pKb < 10. Derfor kan du beregne pOH (ved 25 °C) ved formlen;

     pOH = 1/2 · (pKb - log(cb)) = 1/2 · (6.80 - log(0.25)) ≈ 3.70

Ved 25 °C kan du så omregne pOH til pH ved;

     pH = 14 - pOH = 14 - 3.70 = 10.3

:)


Skriv et svar til: syre-base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.