Kemi

pH

24. maj 2015 af A89aa (Slettet) - Niveau: B-niveau

pH kan defineres ved pH = - log [H3O+] / 1 M

Spørgsmålet er så, hvorfor er det lige man dividerer med 1 M? 

og hvordan kan man forklare hvad 10 ^-pH er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2015 af ChemistryIsKey

Man dividerer med 1 M for at fjerne enheden M. Man kan ikke tage logaritmen til en enhed, så det er udelukkende af praktiske årsager man vælger at fjerne enheden, så der ikke kommer uoverensstemmelser, når man anvender ligninger med enheder i.

Ved at bruge den formel du selv har skrevet, kan du komme frem til hvad 10-pH er ved;

     pH = -log[H3O+]

     -pH = log[H3O+]

(Den modsatte matematiske operator til 10-talslogaritmen er at opløfte begge sider i grundtallet af logaritmen, hvorved du får);

     10-pH = [H3O+]

:)


Svar #2
24. maj 2015 af A89aa (Slettet)

Tak, det hjalp:)


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.