Fysik

M 11. Mette mærsk, HJÆLP!!!

24. maj 2015 af D9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Længde: 294,22m
Bredde: 32,22m
Sidehøjde: 21,50m
Max dybgang: 13,50m
Egenvægt: 23500ton
max last: 60600ton
servicefart: 24 knob
motor: 60000HK 

skibet befinder sig i saltvand med en densitet på 1030kg/m^3

I en simpel model kan Mette Mærsk antages at være kasseformet med de mål der fremgår af tabellen

c) Beregn dybgangen, dvs. vandoverfladens højde over skibets bund, når skibet er lastet. 
Hvad er dybgangen når skibet er lastet maksimalt? Sammenlign resultatet med tabellens oplysninger og skibets maksimale dybgang og giv forslag til forklaring på afvigelse

Hvordan beregnes dybdegangen?? 

Håber der er nogle der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2015 af nikolaj4

med det navn må du kunne betale godt for løsning

       

Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2015 af Kasper73

Find deplacement (totalvægt):

Egenvægt + Max last = Deplacement, ofte angivet som: Δ

Find fortrængt volumen:

Deplacement / Densitet = Δ/ρ =Volumen, ofte angvet som ∇

Nu har du rumfanget (∇) af den kasse, hvor du mangler at finde højden (dybgangen) af, men har siderne:

∇ / (L*B) = H (dybgangen)

Hvis ikke du kan få det til at passe med dybdekurverne, skyldes det sikkert at skibet netop ikke er kasseformet, men at der indsnævringer og "buler" på skibet. Søg evt. efter "kassekoefficient". Større for tank- og bulkskibe, samt pramme og lavere for "ældre" containerskibe.

Jeg fik det til lige omkring 13 meter. Obs på enhederne (ton, kg/m3, meter osv.) og konverter, så du får det rigtige resultat. 


Svar #3
25. maj 2015 af D9 (Slettet)

#2 Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: M 11. Mette mærsk, HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.