Matematik

Lineær funktion - differentialkvotient

24. maj 2015 af Emmakaatrine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og forbereder mig til den mundtlige eksamen og i et af spørgsmålene står der bla.

Forklar hvordan formlen for a benyttes når man udleder differentialkvotienter.

Nogen som har en let forståelig forklaring? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2015 af Soeffi

Differentialkvotienten er defineret som grænseværdien for en sekanthældning kaldet a (a=Δy/Δx), når x nærmer sig x0, hvor x0 er det punkt, som man skal finde hældningskoefficienten i. 

Se evt. https://www.youtube.com/watch?v=1zd0pwwweZs.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2015 af SuneChr

Udled grænseværdien for

\frac{f\left ( x_{0}+h \right )-f\left ( x_{0} \right )}{h}

for h → 0
for den lineære funktion  f (x) = ax + b


Skriv et svar til: Lineær funktion - differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.