Fysik

Fra elektrisk energi til termisk energi

24. maj 2015 af marobbi1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal forklare en energiomdannelse fra elektrisk energi til termisk energi, jeg har valgt at snakke om el-kedel.
Jeg har fundet tilvæksten i energi, og skal derudover også komme ind på effekt. Skal jeg komme ind på hvordan jeg finder den elektriske energi først?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2015 af mathon

Det var en god ide, da effekt er energi pr tid.


Svar #2
25. maj 2015 af marobbi1 (Slettet)

Men der bruges formlen: ΔEel = P*t
Jeg kender jo ikke effekten? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2015 af mathon

Effekten:

                                P=\frac{\Delta E_{el}}{t}


Svar #4
25. maj 2015 af marobbi1 (Slettet)

Er det ikke: P = U*I ?

Så jeg kan finde den eletriske energi; ΔEel = P*t?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2015 af mathon

                               P=\frac{ E_{el}}{t}

                               P=\frac{ U\cdot I\cdot t}{t}=U\cdot I


Svar #6
25. maj 2015 af marobbi1 (Slettet)

Hvis jeg finde effekten af den elektriske energi, er det også nødvendigt at finde effekten for den termiske energi som det er blevet omdannet til under opvarmningen? 


Skriv et svar til: Fra elektrisk energi til termisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.