Matematik

Forklaring til løsningen af ligningen

25. maj 2015 af Miccoy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej så jeg er i øjeblikket i gang til at øve til eksamen i morgen, og laver derfor i øjeblikket tidligere eksamenosopgaver. Jeg er dog stødt på et problem med en af opgaverne.

Her er selve opgaven:

http://i.imgur.com/SZpwY5f.png

Og det er denne bid, der skaber problemer:

Hvad har man gjort for for, at ligningen bliver delt op i to?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2015 af mathon

                             x^2+1=e^2

                             \left |x \right |^2=e^2-1

                             \left |x \right |=\sqrt{e^2-1}

         hvis x\geq 0\! \! :
                                       x=\sqrt{e^2-1}

         hvis x< 0\! \! :
                                       -x=\sqrt{e^2-1}

                                       x=-\sqrt{e^2-1}

         dvs
                                       x=\left\{\begin{matrix} -\sqrt{e^2-1}\\ \sqrt{e^2-1} \end{matrix}\right.           


Svar #2
25. maj 2015 af Miccoy (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Forklaring til løsningen af ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.