Matematik

Fordoblings- og halverings konstant

25. maj 2015 af interesseret (Slettet) - Niveau: C-niveau
Om en eksponentiel voksende funktion oplyses, at fordoblingskonstaten er 5, og at f(3) = 4,5

Bestem f(8)

Om en aftagende eksponentiel funktion oplyses, at halveringskonstaten er 10, og at f(12) = 30

Bestem f(2)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2015 af mathon

fordoblingskonstant:
                                 f(x+X_{2})=2f(x)

                                 f(3+5)=2\cdot f(3)=2\cdot 4{,}5=9


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2015 af mathon

halveringskonstant:
                                 f(x+X_{\frac{1}{2}})=\frac{1}{2}f(x)

                                 f(2+10)=\frac{1}{2}\cdot f(2)

                                 f(12)=\frac{1}{2}\cdot f(2)

                                 30=\frac{1}{2}\cdot f(2)

                                 f(2)=60


Skriv et svar til: Fordoblings- og halverings konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.