Fysik

Lys

25. maj 2015 af Elias1991 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej

Kunne jeg få hjælp til opg 4 har vedhæftet billed af opgaven.

På forhånd tak
Vedhæftet fil: image.jpg

Svar #1
25. maj 2015 af Elias1991 (Slettet)

Er der en venlig sjæl, der kan hjælpe?

Jeg har prøvet at løse spørgsmål a selv men det passer ikke med facit.. Jeg er lost.

Brugbart svar (1)

Svar #2
25. maj 2015 af D9 (Slettet)

a) Kan man bruge følgende t=s/v  

Jeg får det til 9*10-9 s

b) kan man bruge følgende formel b= sin-1(n1 * sini / n2)

hvor:

n1= 1.33  <--- den her værdi får vi opgivet i spørgsmålet. 

n2= 1.000292 <-- den her værdi er blevet slået op i en tabel for brydningsindekset i gasser.

i = 40º

Jeg får b til at være 28.91º, men da man kan se på tegninge at det er en stump vinkel, skal man:

180 - (28.91 + 40) = 111.09º er brydningsindekset. 

Jeg er dog IKKE sikker på at det er rigtigt, det kan godt være at der er en nemmere måde :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2015 af D9 (Slettet)

Hvad er resultatet på facit?


Svar #4
25. maj 2015 af Elias1991 (Slettet)

a) får jeg også 9,33 x 10^-9 s, facit siger 1,87 x 10^-8 s.
b) passer med facit

Brugbart svar (1)

Svar #5
25. maj 2015 af D9 (Slettet)

Tror det er fordi at du skal tage afstanden fra når laserlyset forlader til den vender tilbage... (okay ret rodet forklaret). Jeg mener følgende:

t= 2.80m + 2.80m / 3*108m/s 

t = 1.9*10-8s


Svar #6
25. maj 2015 af Elias1991 (Slettet)

Det er tur retur, så passer det med facit :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2015 af D9 (Slettet)

Hahah, det var godt! :)


Svar #8
25. maj 2015 af Elias1991 (Slettet)

Spørgsmål d, skal man se det som 2 retvinklede trekanter og finde hypotenusen eller er jeg hel galt på den?

Svar #9
25. maj 2015 af Elias1991 (Slettet)

D9, tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. maj 2015 af D9 (Slettet)

Jeg tror det er lidt enklere end det.. Jeg tror at du skal bruge t= s/v , og der skal du bruge v fra opgave c og udover det finde strækningen som jeg umiddelbart vil tro man skulle ligge sammen set udfra tegningen af.


Svar #11
25. maj 2015 af Elias1991 (Slettet)

Til at starte med prøvede jeg det du nævner det passede ikke med facit, så jeg prøvede med trekanterne det passede med facit :-)

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. maj 2015 af D9 (Slettet)

Okay cool :) 


Svar #13
25. maj 2015 af Elias1991 (Slettet)

:)

Skriv et svar til: Lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.