Fysik

Hjælp!!

25. maj 2015 af Linda95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der en der kan finde ud af at beregne strømmene for dette kredsløb altso I0, I1,I2 og spændingerne Va, og Vb? Jeg vil rigtig gerne se jeres metode, for der er nogen mangler i min metode nemlig:/


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2015 af peter lind

a. find erstatningsmodstanden i den yderste højre del Den med de R3 og R4

b. Fin dernæst erstaningensmodstanden for resultatet i a. og R2

c) Find dernæst erstatningsmodstanden for resultatet i b og R1

Du har nu den totale modstand i kredsen og kan bruge Ohms lov


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Alternativt kan du anvende Kirchhoffs strømlov ( især nyttig ved mere komplekse kredsløb ): 

I0 - I1 - I2 = 0     =>

(4V -Va) / R1 - Va / R2 - Va / ( R3 + R4 ) = 0

Ved hjælp af denne finder du Va, og for den sags skyld også I0, I1, I2.

Vb = I2 * R4.


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.