Kemi

Beregning af volumet

25. maj 2015 af pvmnr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, 

"I en produktion af chlorsyrling anvendes 40,0 mol chlordioxis"
c) Beregn volumenet dannet dioxygen

- Hva gør jeg? er lidt lost


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2015 af Heptan

Der er ikke noget der hedder chlordioxis.

Du skal benytte et relevant reaktionsskema og benytte idealgasligningen.


Svar #2
25. maj 2015 af pvmnr (Slettet)

#1 ups, mente chlordioxid, selvfølgelig

reaktionsskemaet lyder: ClO2 + H2O2 -> HClO2 + O2  afstemmes til:  2 ClO2 + H2O2 -> 2 HClO2 + O2 (passer det?)

- her har jeg sat at n(ClO2) = n(NaClO2) (passer det?) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. maj 2015 af Heptan

Ja, men du skal jo bestemme n(O2)


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. maj 2015 af mathon

 stofmængdeforhold:
                                       ClO2 : O2  =  2 : 1  =  1 : 1/2

                                       40,0 mol ClO≡  20 mol O2

                         V(O_2)=\frac{\left (20{,}0\; mol \right )\cdot R\cdot T}{p}   

               


Svar #5
26. maj 2015 af pvmnr (Slettet)

hvad er R,T og p så her? 

er det konstanter?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2015 af Hijsa

R er en konstant. T er temperaturen i kelvin og p er trykket. De sidste to bør du have fået oplyst i opgaven :)

Svar #7
26. maj 2015 af pvmnr (Slettet)

Nope desværre, der er ikke oplyst noget tryk eller temperatur. 

Mon ikke det er stofmængdekoncentrationsformlen jeg skal bruge? c=n/V ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2015 af Heptan

Du kender vel ikke stofmængdekoncentrationen? Dioxygen er en gas, så det er oplagt at bruge idealgasligningen. Temperatur og tryk bør stå i opgaven, det er dog ikke sikkert det står direkte som "tryk" og "temperatur", det kan stå indirekte som en type standardbetingelse.


Skriv et svar til: Beregning af volumet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.